a

Διήμερη ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου

1η ημέρα

Ξεκινάμε από την θέση Πριόνια σε υψόμετρο 1100μ. Μετά από τρεις ώρες περίπου μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα φτάνουμε στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός. Ώρα για ξεκούραση, αφού θα έχουμε καλύψει 5χιλ απόσταση με Υψομετρική Διαφορά (ΥΔ) 1000μ και προετοιμασία για την  επόμενη ημέρα (ημέρα κορυφής). Το καταφύγιο είναι πλήρως εξοπλισμένο και μας προσφέρει μία μεγάλη γκάμα επιλογών σε φαγητά και ποτά.

 

 

2η ημέρα

Ξεκινάμε νωρίς το πρωί αρχικά για την κορυφή Σκάλα (χρόνος πορείας 3,5 ώρες περίπου με ΥΔ 700μ) και στην συνέχεια αφού φορέσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό μας (κράνος, ζώνη αναρρίχησης) και δεθούμε για ασφάλεια ξεκινάμε για την κορυφή του Ολύμπου (Μύτικας). Ο χρόνος πορείας μέχρι τον Μύτικα, την παραμονή μας στην Κορυφή και την επιστροφή στην Σκάλα υπολογίζεται στις 2 ώρες περίπου. Από την Σκάλα ξεκινάει η επιστροφή μας, αρχικά μέχρι το καταφύγιο (2 ώρες περίπου) και μετά από μία μεγάλη και καλή στάση μέχρι την θέση Πριόνια (2,5 ώρες περίπου).

 

Δυσκολία διαδρομής 3/5

Χρειάζεται να υπάρχει καλή φυσική κατάσταση.

Περίοδος Μάϊος – Οκτώβριος

>Για το κόστος της πεζοπορίας ρωτήστε μας>

Περιλαμβάνει την συνοδεία, την ξενάγηση, την ανάβαση στην κορυφή με πιστοποιημένο Οδηγό Βουνού (μέλος του Σωματείου Οδηγών Βουνού Ελλάδος – HMGA), τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κορυφή (ζώνη αναρρίχησης, κράνος, σχοινιά και κρίκους ασφαλείας).

Η τιμή διαφοροποιείται αν προεπιλέξουμε να μην ανέβουμε στην κορυφή του Ολύμπου (Μύτικας) και προαποφασίσουμε να κατακτήσουμε την Δεύτερη κορυφή του Ολύμπου (Σκολιό με υψόμετρο 2908μ).

Ο Οδηγός Βουνού (αρχηγός της εξόρμησης) έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την ανάβαση για την κορυφή του Μύτικα εφόσον οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν και εγκυμονούν κίνδυνοι για τους συμμετέχοντες.

Info
Κατηγορία

Πεζοπορία

Διαδρομή

Πριόνια – Σ. Αγαπητός – Σκάλα – Μύτικας

Περίοδος

Μαϊος - Οκτώβριος

Ημέρες

2

Ηλικία

15+

Date:

Πείτε μας περισσότερα!

Στείλτε μας τα στοιχεία σας αν ενδιαφέρεστε να οργανώσετε την δική σας περιπέτεια όπως ακριβώς την φαντάζεστε. Ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό



    ή τηλεφωνικά: