a

Πεζοπορία στο φαράγγι του Ενιπέα

Η διαδρομή ξεκινάει από τα όρια του χωριού ακριβώς στους πρόποδες του Ολύμπου, στην περιοχή των Μύλων, σε υψόμετρο 320μ και μπαίνει κατευθείαν στο Φαράγγι. Το μονοπάτι κινείται πότε δεξιά και πότε αριστερά από το ποτάμι του Ενιπέα (τον ωραιότερο από τους ποτάμιους θεούς σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία) διασχίζοντας όμορφα ξύλινα γεφύρια. Στην αρχή η διαδρομή είναι περισσότερο απαιτητική έχοντας αρκετά ανεβοκατεβάσματα.

Από το μέσο της διαδρομής περίπου μέχρι το μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου το μονοπάτι συνεχίζει χωρίς μεγάλη υψομετρική διαφορά, μέχρι να φτάσει στην θέση Πριόνια (1100μ.)τον τελικό μας προορισμό. Η απόσταση της διαδρομής είναι περίπου 10 χιλ, με θετική υψομετρική διαφορά 900μ. Ο χρόνος που χρειάζεται για να την ολοκληρώσουμε είναι περίπου 6 ώρες.

H διαδρομή μπορεί να γίνει και αντίθετα (Πριόνια-Λιτόχωρο). Χρόνος πορείας 4 ώρες περίπου.

 

Δυσκολία διαδρομής 2/5

Χρειάζεται να υπάρχει καλή φυσική κατάσταση.

Περίοδος: Όλο τον χρόνο

Για το κόστος της πεζοπορίας ρωτήστε μας :

Περιλαμβάνει την συνοδεία και την ξενάγηση με πιστοποιημένο Συνοδό Βουνού

Ο Συνοδός Βουνού (αρχηγός την εξόρμησης) έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την πορεία εφόσον οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν και εγκυμονούν κίνδυνοι για τους συμμετέχοντες.

Info
Κατηγορία

Πεζοπορία

Διαδρομή

Λιτόχωρο – Παλαιά μονή Αγ. Διονυσίου – Πριόνια

Περίοδος

Όλο τον χρόνο

Ημέρες

1

Ηλικία

12+

Date:

Πείτε μας περισσότερα!

Στείλτε μας τα στοιχεία σας αν ενδιαφέρεστε να οργανώσετε την δική σας περιπέτεια όπως ακριβώς την φαντάζεστε. Ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό



    ή τηλεφωνικά: