a

Τριήμερη κυκλική ανάβαση στην Κορυφή του Ολύμπου

Επιλέγοντας αυτή την διαδρομή, έχουμε την δυνατότητα να δούμε το μεγαλύτερο κομμάτι του βουνού, καταφέρνουμε να μην περάσουμε από το ίδιο μέρος και φυσικά να ανεβούμε στην κορυφή!

 

1η ημέρα

Η διαδρομή ξεκινάει από την θέση “Διασταύρωση” (ή θέση Γκορτσιά) περίπου 1100μ υψόμετρο. Σε 6 χιλιόμετρα πορεία με Υψομετρική Διαφορά (ΥΔ) περίπου 900μ συναντάμε το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας. Ο χρόνος που χρειάζεται συνήθως είναι γύρω στις 3 ώρες. Το μονοπάτι σε αυτό το κομμάτι κινείτε μέσα σε πυκνό δάσος με οξιές και πεύκα.  Το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας είναι πλήρως οργανωμένο και υπάρχει η δυνατότητα για φαγητό, ενυδάτωση και ξεκούραση.

 

 

2η ημέρα

Τη δεύτερη ημέρα η διαδρομή συνεχίζει αρχικά σε μονοπάτι με δέντρα (ρόμπολα) αλλά πολύ σύντομα χάνονται καθώς μπαίνουμε στο αλπικό πεδίο. Μέχρι το Οροπέδιο των Μουσών και τα δύο καταφύγια που υπάρχουν εκεί η απόσταση που διανύουμε είναι περίπου 6 χιλ με ΥΔ 700μ. Ο χρόνος που απαιτείται είναι 3,5 ώρες περίπου. Στο οροπέδιο 2650 μ υψόμετρο συναντάμε τα δύο ψηλότερα καταφύγια του Ολύμπου (Χρήστος Κάκκαλος και Γιώσος Αποστολίδης) τα οποία είναι και αυτά πλήρως οργανωμένα. Λίγη ξεκούραση, φαΐ και ενυδάτωση και νωρίς το απόγευμα προσπάθεια της ομάδας για κορυφή με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό (ζώνη αναρρίχησης, κράνος, σχοινιά)και επιστροφή ξανά στο καταφύγιο. Ο χρόνος για την κορυφή και πίσω εκτιμάται στις 3 ώρες.

 

3η ημέρα

Η επόμενη ημέρα θα είναι ημέρα κατάβασης, αρχικά στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός 2100μ και από εκεί στην θέση πριόνια όπου βρίσκουμε τα αυτοκίνητα. Θα χρειαστεί να διανύσουμε 4,5 χιλ με ΥΔ -900μ  μέχρι το Καταφύγιο Σ. Αγαπητός. Ο χρόνος μέχρι το καταφύγιο είναι 2 ώρες περίπου. Σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής ακολουθούμε τα ζωνάρια (μονοπάτι) το οποίο περνάει κάτω από τις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου (Στεφάνι, Μύτικας, Σκάλα) έχοντας μία τέλεια θέα όλο το φαράγγι του Ενιπέα, του Λιτόχωρου και της θάλασσας. Από το καταφύγιο (Σ. Αγαπητός) ξεκινάει το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μας (ακόμη 4,5 χιλ. με υψομετρική διαφορά 1000μ) όπου γίνεται μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα.. Ο χρόνος κατάβασης είναι περίπου 2 ,5 ώρες.

 

Δυσκολία διαδρομής 3/5

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να το ακολουθήσουν άτομα με μέτρια φυσική κατάσταση ή σε γκρουπ που ξεκινάνε την ανάβαση μεσημέρι

Μπορεί να υπάρξει παραλλαγή της ανάβασης στην περίπτωση που ξεκινήσει το γκρουπ το πρωί, 1η ημέρα ανάβαση μέχρι το οροπέδιο, 2η ημέρα κορυφές Μύτικα & Στεφάνι και 3η ημέρα κατάβαση.

Η επιλογή να ανεβείτε στην κορυφή του Ολύμπου (Μύτικα) είναι προαιρετική. Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ακυρώσετε την ανάβαση και να συνεχίσετε την πορεία σας.

Περίοδος Μάϊος – Οκτώβριος

>Για το κόστος της πεζοπορίας ρωτήστε μας

Περιλαμβάνει την συνοδεία, την ξενάγηση, την ανάβαση στην κορυφή με πιστοποιημένο Οδηγό Βουνού (μέλος του σωματείου Οδηγών Βουνού Ελλάδος HMGA), τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κορυφή (ζώνη αναρρίχησης, κράνος, σχοινιά και κρίκους ασφαλείας).

Η τιμή διαφοροποιείτε αν προεπιλέξουμε να μην ανέβουμε στην κορυφή του Ολύμπου (Μύτικας) και προαποφασίσουμε να κινηθούμε μόνο στα οργανωμένα μονοπάτια του βουνού.

Ο Οδηγός Βουνού (αρχηγός της εξόρμησης) έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την ανάβαση για την κορυφή του Μύτικα εφόσον οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν και εγκυμονούν κίνδυνοι για τους συμμετέχοντες.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Ανάβαση στην κορυφή με πιστοποιημένο Οδηγό Βουνού
  • Απαραίτητο εξοπλισμό για την κορυφή (ζώνη αναρρίχησης, κράνος, σχοινιά και κρίκους ασφαλείας)
  • Συνοδεία και την ξενάγηση

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Info
Κατηγορία

Πεζοπορία

Διαδρομή

Διασταύρωση-Πετρόστρουγκα-Σκούρτα-Οροπέδιο-Μύτικας-Σ. Αγαπητός-Πριόνια

Περίοδος

Μαϊος - Οκτώβριος

Ημέρες

3

Ηλικία

12+

Date:

Πείτε μας περισσότερα!

Στείλτε μας τα στοιχεία σας αν ενδιαφέρεστε να οργανώσετε την δική σας περιπέτεια όπως ακριβώς την φαντάζεστε. Ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό



    ή τηλεφωνικά: