a

Χειμερινή ανάβαση στον Μύτικα

Η συγκεκριμένη εξόρμηση απευθύνεται σε άτομα που έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και γνώση χρήσης κραμπόν-πιολέ.

Η ανάβαση ξεκινάει από την θέση Γκορτσιά (τα αυτοκίνητα ανάλογα την χιονοκάλυψη μπορεί να φτάσουν πιο χαμηλά) και σε περίπου 3,5 ώρες φτάνουμε στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας. Συνεχίζουμε την πορεία μας και από το χειμερινό μονοπάτι (Ντερέκι) ανεβαίνουμε στο οροπέδιο της Σκούρτας και στην συνέχεια στην κορυφή Σκούρτα  (2450μ) (χρόνος ανάβασης 2,5 ώρες). Διασχίζουμε τον Λαιμό για να φτάσουμε το Οροπέδιο των Μουσών και στο καταφύγιο όπου θα γίνει η διανυκτέρευση μας (2,5 ώρες περίπου).

Την επόμενη ημέρα πολύ νωρίς το πρωί ξεκινάει η προσπάθεια ανάβασης μας στην κορυφή του Ολύμπου (Μυτικας).

Ο χρόνος που απαιτείται μέχρι την κορυφή και πίσω στο καταφύγιο υπολογίζεται στις 4 ώρες περίπου. Ένα απαραίτητο διάλειμμα για φαΐ και ξεκούραση πριν ξεκινήσουμε την κατάβαση μας μέχρι την θέση Γκορτσιά και τα αυτοκίνητα μας. (χρόνος κατάβασης 6 ώρες περίπου).

 

Δυσκολία διαδρομής 5/5

Χρειάζεται να υπάρχει πολύ καλή φυσική κατάσταση και στοιχειώδη γνώση του χειμερινού εξοπλισμού (κραμπόν – πιολέ).

Περίοδος Δεκέμβριος – Απρίλιος

Περιλαμβάνει την συνοδεία, την ανάβαση στην κορυφή με πιστοποιημένο Οδηγό Βουνού (μέλος του Σωματείου Οδηγών Βουνού Ελλάδος – HMGA), τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κορυφή και την πορεία (ζώνη αναρρίχησης, κράνος, σχοινιά, κραμπόν και πιολε).

Η τιμή διαφοροποιείται αν προεπιλέξουμε να μην ανέβουμε στην κορυφή του Ολύμπου (Μύτικας) και προαποφασίσουμε να φτάσουμε μέχρι το οροπέδιο.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο χειμερινό ρουχισμό καθώς και αδιάβροχες μπότες ορειβασίας

Ο Οδηγός Βουνού (αρχηγός την εξόρμησης) έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την ανάβαση για την κορυφή του Μύτικα εφόσον κρίνει ότι οι συμμετέχοντες δεν έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις ορειβασίας σε χιονισμένο τερέν, στοιχειώδεις γνώσεις χρήσης κραμπόν πιολέ, καθώς και όταν οι καιρικές συνθήκες και η ποιότητα του χιονιού/πάγου δεν το επιτρέπουν και εγκυμονούν κίνδυνοι για τους συμμετέχοντες.

Οι χρόνοι πορείας είναι ενδεικτικοί καθώς εξαρτώνται από την ποιότητα και την ποσότητα του χιονιού.

Η διανυκτέρευση ενδέχεται να γίνει σε καταφύγιο ανάγκης εφόσον την συγκριμένη ημέρα το καταφύγιο δεν θα είναι ανοιχτό.

Υπάρχει η δυνατότητα η ανάβαση να γίνει σε τρεις ημέρες εφόσον το επιθυμεί το γκρουπ (κόστος +70€/άτομο)

Info
Κατηγορία

Πεζοπορία

Περίοδος

Δεκέμβριος – Απρίλιος

Ημέρες

1

Ηλικία

18+

Date:

Πείτε μας περισσότερα!

Στείλτε μας τα στοιχεία σας αν ενδιαφέρεστε να οργανώσετε την δική σας περιπέτεια όπως ακριβώς την φαντάζεστε. Ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό



    ή τηλεφωνικά: