x

Extreme Paths

Πώς να διαλέξω το σωστό αναρριχητικό παπουτσάκι

Έφτασε η ώρα να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον κάθετο τοίχο της αναρριχητικής πίστας πού πάνε οι φίλοι σου, ή  πού είδες στη γειτονιά σου. Είδες τη σχολή αναρρίχησης αρχαρίων και αποφάσισε να γραφτείς ,ή σκέφτεσαι να ακολουθήσεις την παρέα των πιο έμπειρων αναρριχητών που γνώρισες τελευταία. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να αποκτήσεις είναι τα αναρριχητικά παπουτσάκια. Βλέποντας όλη την πολυμορφία,ποικιλία και διαφορετική κατασκευή των αναρριχητικων παπουτσιων έχεις μπερδευτεί τελείως. Οι συμβουλές πολλές και αλληλοσυγκρουόμενες. Τι πρέπει να διαλέξεις; Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να βάλεις μία τάξη και να πάρεις μία σωστή απόφαση.


On line αγορά ξέχασέ το. Καλύτερα παίξε Λόττο. Αν στο κατάστημα που θα βρεθείς υπάρχει κάποιος έμπειρος αναρριχητής έχεις λύσει πολλά προβλήματα. Όμως οι πωλητές των περισσότερων καταστημάτων με ορειβατικό και αναρριχητικό εξοπλισμό  δεν είναι αναρριχητές ή έχουνε κάποια μικρή πείρα οπότε δεν είναι σε θέση να σε βοηθήσουν παρόλες τις διαβεβαιώσεις τους. Το το πρώτο σου παπουτσάκι δεν χρειάζεται να είναι κάτι εξεζητημένο και πολύ ακριβό.Μη έχοντας την κατάλληλη πείρα και το   σταθερό πάτημα ,θα του προσκαλέσεις  φθορές και η ζωή του θα είναι σύντομη. Εξάλλου οι διαδρομές που θα δοκιμάσεις δεν θα είναι υψηλών απαιτήσεων.


Δεν υπάρχει καλό και κακό παπούτσι. Το καθένα έχει σχεδιαστεί για άλλου είδους αναρρίχηση, άλλο βράχο και για άλλο πέλμα . Ενα καταπληκτικό παπούτσι για κάποιον για σένα μπορεί να είναι μέτριο ή και κακό, για αυτό και κάθε brand βγάζει πολλές επιλογές ανάλογα με τα άτομα και τις ανάγκες τους Πρέπει να αποφασίσεις τι σου αρέσει  περισσότερο. Αν θα σκαρφαλώσεις πίστα, sport,trad  και σε τι είδους πέτρωμα.


Το παπούτσι θα πρέπει να κουμπώσει στο πόδι σου.Να εφαρμόσει στη φτέρνα και να μην έχει κενά ή σημεία που να σε σφίγγει υπερβολικά. Το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σου να συμπίπτει με το σημείο που είναι η κορυφή του παπουτσιού. Η συμβουλή να πάρεις όσο μικρότερο μπορείς να φορέσεις είναι λανθασμένη. Αν υποφέρεις την ώρα που σκαρφαλώνεις δεν θα μπορέσει ποτέ να συγκεντρωθείς να βγάλεις την απαιτούμενη τεχνική και δύναμη και να απολαύσεις την αναρρίχηση. Είναι πιθανό να παραιτηθείς από τα πρώτα βήματα λόγω του υπερβολικού πόνου. Το πόδι σου δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια καταπόνηση. Το παπουτσάκι θα πρέπει να πεις σφικτά τα δάχτυλά σου να είναι μαζεμένα αλλά αλλά να μπορείς να το ανεχτείς στο πόδι σου για 5 λεπτά μέσα στο κατάστημα. Σίγουρα δεν θα το αισθάνεσαι άνετο σαν παντόφλα. Ψάχνουμε τη χρυσή τομή. Αν στόχος σου είναι η πίστα και τα burger πιο μαλακό και πιο σφιχτό. Αν στόχος σου είναι οι μεγάλες διαδρομές πιο άνετο και πιο στιβαρό. Να έχεις στο μυαλό σου ότι τα παπούτσια με δέρμα θα ανοίξουν αρκετά ενώ αυτά με πολύ λάστιχο ύφασμα και φόδρα λιγότερο. Κορδόνια ή  velcro μικρή σημασία έχει. Το χρώμα μεγάλη, πρέπει να βγαίνουν καλές οι φωτογραφίες.


Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε αρκετά να κάνεις τη σωστή επιλογή. Καλό σκαρφάλωμα.


See you there.

Add Comment

Πείτε μας περισσότερα!

Στείλτε μας τα στοιχεία σας αν ενδιαφέρεστε να οργανώσετε την δική σας περιπέτεια όπως ακριβώς την φαντάζεστε. Ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό    ή τηλεφωνικά: