a

Διήμερη κυκλική ανάβαση στην Κορυφή του Ολύμπου

Επιλέγοντας αυτή την διαδρομή, έχουμε την δυνατότητα να δούμε το μεγαλύτερο κομμάτι του βουνού, καταφέρνουμε να μην περάσουμε από το ίδιο μέρος και φυσικά να ανεβούμε στην κορυφή!

 

1η ημέρα

Η διαδρομή ξεκινάει από την θέση “Διασταύρωση” (ή θέση Γκορτσιά) περίπου 1100μ. υψόμετρο. Σε 6 χιλιόμετρα πορεία με Υψομετρική Διαφορά (ΥΔ) περίπου 900μ. συναντάμε το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας. Ο χρόνος που χρειάζεται συνήθως είναι γύρω στις 3 ώρες. Το μονοπάτι σε αυτό το κομμάτι κινείται μέσα σε πυκνό δάσος με οξιές και πεύκα.  Το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας είναι πλήρως οργανωμένο και υπάρχει η δυνατότητα για φαγητό, ξεκούραση ακόμη και για διανυκτέρευση αν κριθεί αναγκαίο.

Στην συνέχεια η διαδρομή συνεχίζει αρχικά σε μονοπάτι με δέντρα (ρόμπολα) που σύντομα χάνονται καθώς μπαίνουμε στο αλπικό πεδίο. Μέχρι το Οροπέδιο των Μουσών και τα δύο καταφύγια που υπάρχουν εκεί διανύουμε απόσταση περίπου 6 χιλ με ΥΔ 700μ. ενώ ο απαιτούμενος χρόνος είναι περίπου 3,5 ώρες. Στο Οροπέδιο (2650μ. υψόμετρο) συναντάμε τα δύο υψηλότερα καταφύγια του Ολύμπου (“Χρήστος Κάκκαλος” και “Γιώσος Αποστολίδης”) τα οποία είναι επίσης πλήρως οργανωμένα.

 

 

2η ημέρα

Η επόμενη ημέρα θα είναι ημέρα Κορυφής και κατάβαση στο καταφύγιο “Σπήλιος Αγαπητός” (2100μ) και από εκεί στην θέση Πριόνια όπου βρίσκουμε τα αυτοκίνητα. Ο χρόνος για την κορυφή είναι περίπου 3 ώρες. Σε αυτό το κομμάτι ο κάθε συμμετέχοντας φοράει τον εξοπλισμό ασφαλείας (ζώνη αναρρίχησης, κράνος) και δένεται με τον Οδηγό Βουνού. Αφού γίνει η κορυφή συνεχίζουμε την πορεία μας (4,5 χιλ ΥΔ -900μ)  μέχρι το Καταφύγιο “Σ. Αγαπητός” για περίπου 2 ώρες. Σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής ακολουθούμε τα “Ζωνάρια”, μονοπάτι το οποίο περνάει κάτω από τις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου (Στεφάνι, Μύτικας, Σκάλα) χαρίζοντας τέλεια θέα προς το φαράγγι του Ενιπέα, το Λιτόχωρο και τη θάλασσα.

Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μας είναι μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα όπου από το καταφύγιο Σ. Αγαπητός θα φτάσουμε στην θέση Πριόνια. Θα χρειαστεί να διανύσουμε 4,5 χιλ. με υψομετρική διαφορά 1000μ. ενω ο χρόνος κατάβασης είναι περίπου 2,5 ώρες.

 

Δυσκολία διαδρομής 4/5

Χρειάζεται να υπάρχει καλή φυσική κατάσταση.

Η επιλογή να ανεβείτε στην κορυφή του Ολύμπου (Μύτικα) είναι προαιρετική.

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ακυρώσετε την ανάβαση και να συνεχίσετε την πορεία σας.

Περίοδος Μάϊος – Οκτώβριος

>Για το κόστος της πεζοπορίας ρωτήστε μας

Περιλαμβάνει την συνοδεία, την ξενάγηση, την ανάβαση στην κορυφή με πιστοποιημένο Οδηγό Βουνού (μέλος του Σωματείου Οδηγών Βουνού Ελλάδος – HMGA), τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κορυφή (ζώνη αναρρίχησης, κράνος, σχοινιά και κρίκους ασφαλείας).

Η τιμή διαφοροποιείται αν προεπιλέξουμε να μην ανέβουμε στην κορυφή του Ολύμπου (Μύτικας) και προαποφασίσουμε να κινηθούμε μόνο στα οργανωμένα μονοπάτια του βουνού.

Ο Οδηγός Βουνού (αρχηγός της εξόρμησης) έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την ανάβαση για την κορυφή του Μύτικα εφόσον οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν και εγκυμονούν κίνδυνοι για τους συμμετέχοντες.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Ανάβαση στην κορυφή με πιστοποιημένο Οδηγό Βουνού
  • Συνοδεία και ξενάγηση
  • Απαραίτητος εξοπλισμός κορυφής (ζώνη αναρρίχησης, κράνος, σχοινιά και κρίκοι ασφαλείας)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Info
Κατηγορία

Πεζοπορία

Διαδρομή

Διασταύρωση – Πετρόστρουγκα – Σκούρτα – Οροπέδιο – Μύτικας – Σ. Αγαπητός – Πριόνια

Περίοδος

Μαϊος - Οκτώβριος

Ημέρες

2

Ηλικία

12+

Date:

Πείτε μας περισσότερα!

Στείλτε μας τα στοιχεία σας αν ενδιαφέρεστε να οργανώσετε την δική σας περιπέτεια όπως ακριβώς την φαντάζεστε. Ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό



    ή τηλεφωνικά: